Rondje Limburg route navigatie | Rondje Limburg

Navigeren tijdens je avontuur

Vind eenvoudig je weg

Je kunt de route van Rondje Limburg eenvoudig lopen via Komoot of Strava en je kunt een GPX bestand downloaden voor gebruik met je wandel-GPS. Niet bekend met een van deze? Geen probleem. We leggen het je hier zo goed mogelijk uit. In feite kun je alle drie de opties gebruiken voor de navigatie of routebegeleiding tijdens jouw Rondje Limburg avontuur. De route van Rondje Limburg is momenteel niet bewegwijzerd.

Let op: 'Route navigatie' is iets anders dan 'route registratie'. De officiële route registratie doe je met onze digitale Rondje Limburg stempelkaart.


De app voor de wandelaar

Komoot

Elk avontuur begint met wat inspiratie... Waar en hoe je de wereld ook wilt ontdekken, komoot heeft de beste routes voor jou. Van zorgvuldig samengestelde gidsen over de meest epische outdoorervaringen van de wereld, tot kant-en-klare routes bij jou in de buurt, die je op afstand, moeilijkheidsgraad en bereikbaarheid kunt filteren – komoot helpt je jouw perfecte avontuur te vinden. Of je nu start in een afgelegen bergketen, of in je eigen achtertuin.

Ga direct aan de slag met Rondje Limburg op Komoot

De app voor het bijhouden van sportprestaties

Strava

Strava is een website en mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS. Via de software kunnen gebruikers sportieve prestaties plannen, opslaan en met andere gebruikers vergelijken. Op de website kunnen routes worden gebruikt.

Ga direct aan de slag met Rondje Limburg op Strava

Betere GPS ontvangst en meer detail met

Wandel-GPS

Met een wandel-GPS (GPS = Global Positioning System) kun je navigeren zonder je telefoon of smartwatch te gebruiken. Je kunt een GPX-bestand downloaden van iedere etappe en deze (meestal via een geheugenkaartje) opslaan op je wandel-GPS. Een GPX-bestand is een tekstbestand met geografische informatie. Zoals routes, wegen en waypoints die hierin zijn opgeslagen. Een GPS-toestel wordt dan gebruikt om een GPX-bestand uit te lezen en weer te geven op je scherm. Bij gebruik van een wandel-GPS heb je het voordeel dat de accu langer meegaat en de schermhelderheid een stuk hoger is dan bij een smartphone. Er zijn verschillende merken maar Garmin is een van de meest bekende.

Heb je vragen of wil je iets weten, dan helpen wij jou graag!