Etappe 5 Leudal Baarlo | Rondje Limburg
Afstand
21.11Km
Hoogte
52m
Terrein
20% Verhard
73% Onverhard
7% Onbekend

Etappe map

Bereid je goed voor met de

Routekaart

Filter
1 - 21 van 21
B&B B&B Puur Baarloinfo
Restaurant Restaurant Centraalinfo
B&B Apprepoinfo
Camping Minicamping Barbizoninfo
OV halte Bushalte Centrum, Baarloinfo
Checkpoint Checkpoint Baarloinfo
Restaurant De Tuin van de Baronesinfo
OV halte Bushalte Diepenbroeklaan, Baarloinfo
OV halte Bushalte Kesselseweg, Heldeninfo
OV halte Bushalte Gielenhofweg, Echelinfo
Camping Boerderijcamping Bovensbosinfo
Restaurant Restaurant De Belaevinginfo
Camping Camping 't Vossenveldinfo
Camping Camping de Rooëjbesinfo
Camping Camper en kampeerplaats Leudalinfo
Hotel Hotel 't Ankerinfo
Restaurant Restaurant St. Elisabeth's Hofinfo
OV halte Bushalte Eykerstokweg, Heythuyseninfo
Restaurant Boscafé De Busjopinfo
Checkpoint Checkpoint Leudalinfo
Camping Groot Einderinfo

Lekker kronkelen door

Het Leudal

Heerlijk wandelen in de bosgebieden van Midden-Limburg. Deze etappe start bij Boscafé De Busjop in Heythuysen. Van hieruit loop je via heidegebied langs de Leubeek het Leudal bos in en kronkelt het pad door de bomen richting de Leumolen die in het bos verscholen ligt. De Leubeek ontspringt in België vlak over de grens bij Budel en mondt uit in de Maas. De beek is ter plaatse onder normale omstandigheden ongeveer 20 cm diep.

Historische watermolen

De Leumolen

De Leumolen of Sint-Ursulamolen is een watermolen op de Leubeek, bij Nunhem, in de Nederlandse gemeente Leudal. Deze fungeert als korenmolen en oliemolen. Het betreft een onderslagmolen. De molen heeft een rijke geschiedenis en is ook een veel bezochte plek in het Leudal. Het dak van de molen wordt bekroond met een torentje. De molen is in beheer bij Staatsbosbeheer. Langs de molen vind je een picknickweide.

Lekker glijden langs

De Litsberg

Verderop langs de route heeft de Leubeek zich diep in het landschap ingesleten. Het gevolg daarvan is een steile zanderige helling. Na een regenperiode kan er meer water in de beek staan. Een ideale plaats dus voor kinderen om in de beek te baden en in het zand te graven. Aan de  Nunhemse kant steekt de helling ongeveer 10 m boven de beek uit. Lits van de Litsberg berg is afgeleid van het Limburgse woord “litsen” wat naar beneden glijden betekent.

De heuveltjes van de

Heldense bossen

Na het Leudal verlaten te hebben loop je enige tijd door de boerenvelden langs diverse boerderijen tot je de Heldense bossen bereikt. Het gebied tussen Helden, Kessel en Maasbree is een omvangrijk stuifduinengebied. Grotendeels is dit in het verleden beplant met grove den dat vroeger werd gebruikt als mijnhout. In dit gebied loop je dan ook tussen de bomen over heuvelachtige bospaadjes.

Voor een goede voorbereiding

Belangrijke informatie

  • Tijdens deze etappe vind je onderweg minder rustpunten direct aan de route. Zorg dus dat je goed voorbereid op weg gaat en neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg.
  • Reis je met openbaar vervoer houd er dan rekening mee dat bus- en treinstations niet direct aan de begin en eindpunten van de etappes liggen.

Wandel verder

Heb je vragen of wil je iets weten, dan helpen wij jou graag!