Veel gestelde vragen

We werken nog hard aan de veelgestelde vragen pagina. Heb je een vraag? Stel hem gerust. We proberen dit dan voor je op te lossen of toe te voegen aan onze veel gestelde vragen.


Gaat de wandelroute over begaanbare wandelpaden?

In principe is de route goed begaanbaar. We zoeken zo veel mogelijk onverharde paadjes op en we zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk in de Limburgse natuur blijven lopen. Met enige regelmaat loop je langs of door een dorpje zodat je kunt zorgen voor bevoorrading of een versnapering tussendoor.


Is de route van Rondje Limburg bewegwijzerd?

De route van Rondje Limburg is momenteel NIET bewegwijzerd. Je kunt de route van Rondje Limburg eenvoudig lopen via Komoot of Strava en je kunt een GPX bestand downloaden voor gebruik met je wandel-GPS. Niet bekend met een van deze? Geen probleem. We leggen het je hier zo goed mogelijk uit. In feite kun je alle drie de opties gebruiken voor de navigatie of routebegeleiding tijdens jouw Rondje Limburg avontuur. Je vind de links per etappe via de etappe info pagina's die je kunt bereiken via het menu onder 'Route' of via de pagina 'Route'.


Zijn start- en eindpunten van etappes goed te bereiken met het openbaar vervoer?

Dat ligt helemaal aan de etappe. We proberen per etappe de mogelijkheden voor openbaar vervoer zo goed mogelijk toe te voegen. Omdat we er naar streven zo veel mogelijk over onverharde wegen en door de natuur te wandelen is een bushalte of treinstation vaak iets verder van de route af gelegen. In de meeste gevallen hoef je niet verder dan een kilometer te lopen voordat je er een tegenkomt. Kijk voor actuele reistijden op de site van de vervoerder in de regio waar je loopt.


Zijn er overnachtingsmogelijkheden langs de route?

Er liggen diverse overnachtingsplekken langs de route, naast campings zijn er ook B&B's en hotels.Via de pagina 'Route' kom je bij de etappes (of via het menu). Bij iedere etappe vind je o.a. opties voor overnachtingen. We proberen zoveel mogelijk verschillende opties toe te voegen aan de etappes en hiermee blijven we constant in ontwikkeling. Boeken gaat via de uitbaters van de overnachtingsplek zelf en niet via Rondje Limburg.


Is lange afstandspad Rondje Limburg te lopen met je hond?

In principe is Rondje Limburg te lopen met je hond. Voor je trouwe metgezel geldt natuurlijk hetzelfde als voor jezelf. Je zult een bepaalde conditie en uithoudingsvermogen moeten hebben om meerdere etappes achter elkaar te lopen. Zorg tijdens de wandeling voor voldoende drinken en aanvullende voeding. Ook je huisdier verbrandt meer calorieën en heeft misschien extra energie nodig. Wanneer je wilt overnachten houd er dan rekening mee dat niet bij alle locaties honden zijn toegestaan.


Vanaf wanneer kun je de route lopen?

De route van Rondje Limburg is vanaf maart 2023 te lopen. We stellen de route beschikbaar via de website waar je deze kunt downloaden als GPX bestand voor je wandel-GPS of lopen via Strava en Komoot. Je kunt de route ook lopen m.b.v. wandelgids Rondje Limburg.
Meer informatie over route navigatie vind je hier.


Is er al iemand die de route heeft uitgelopen?

De route is nieuw sinds 2023. De bedenkers van de route en de eerste wandelaars hebben inmiddels het hele lange afstandspad Rondje Limburg voltooid en hun plekje in de Walk of Fame verdiend. Wel zijn er verschillende wandelaars gestart met het lopen van diverse etappes.


Hoe kan ik mijn etappe laten afstempelen?

Aan het begin en einde van iedere etappe vind je een QR code. Met je digitale stempelkaart kun je deze QR code scannen en zo je voortgang vastleggen. Wanneer je aan het begin van een etappe een QR-code scant, dan kun je bij het volgende checkpoint aan het eind van de etappe de QR code weer scannen om de etappe te voltooien. Je krijgt voor iedere voltooide etappe een 'digitale' stempel. Heb je alle etappes van Rondje Limburg voltooid, dan.... verrassing...
Lees hier meer over onze digitale stempelkaart.


Zie je geen scanner? Pas dan je telefooninstellingen aan.

Wil je via rondjelimburg.nl of via de WebApp je stempelkaart bijwerken en een QR code scannen? Zorg dan dat de instellingen voor je browser goed staan. Standaard is dit het geval, maar het kan zijn dat je deze bewust of onbewust hebt aangepast. Wanneer je via rondjelimburg.nl naar je stempelkaart gaat en klikt op de knop 'Scan QR code' en de camera wordt niet geopend, controleer dan je telefooninstellingen. We hebben een handleiding gemaakt hoe je dit kunt controleren en instellen.


Ik heb geen smartphone. Kan ik dan mijn etappes afstempelen?

Helaas. Zonder smartphone kun je geen gebruik maken van de digitale stempelkaart. De eer is dan vooral aan jezelf. Stuur ons vooral een mooi reisverslag van jouw Rondje Limburg ervaring. Heb je hem toch helemaal voltooid, dan horen we dat graag van je.


Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact op!