"Lange afstandspad Rondje Limburg staat in de top 5 wandelroute van het jaar 2024 voor de Benelux!"

Ga de sportieve uitdaging aan en geniet tijdens

Hét prachtige lange afstandspad door Limburg

De route van Rondje Limburg is een lange, maar zeer gevarieerde route van zo'n 385Km. Dit lange afstandspad is ingedeeld in 18 etappes van ieder ongeveer 20km lang. De route is uitgewerkt vanuit het zuidelijke plaatsje Eijsden en loopt via Maastricht en de Kempen door het Midden-Limburgse landschap omhoog tot aan de Mookerhei.

Van hieruit draait de route met de klok mee weer terug omlaag via de Maasduinen langs de bosgebieden van o.a. Nationaal Park De Meinweg, de Brunsummerheide richting het drielandenpunt in Vaals.

De laatste etappes lopen door het prachtige heuvellandschap van Belgisch en Nederlands Limburg en bevatten de meeste hoogtemeters.

Uiteraard kun je zelf bepalen of je deze lange afstandswandeling met de klok mee of andersom loopt en als de volledige route té veel ineens is, dan kun je deze enkel van zuid naar noord of andersom lopen (of per etappe). Hierin heb je dan vanzelfsprekend de optie om de westerroute of de oosterroute te nemen.

Met behulp van de digitale stempelkaart kun je etappes van Rondje Limburg ook op verschillende momenten voltooien en je voortgang bijhouden. Vergeet dus niet je stempelkaart te bestellen. Lees meer over de stempelkaart.Heb je vragen of wil je iets weten, dan helpen wij jou graag!